De diensten die wij aanbieden

Hieronder een greep uit de verschillende diensten die door ons uitgevoerd kunnen worden. Enkel hygiënische zorgen kunnen zonder voorschrift worden aangevraagd . Alle overige zorgen kunnen enkel uitgevoerd worden op voorschrift van een arts.

Hygiënische zorg

Toiletzorg is een basiszorg waar wij u graag bij helpen. Samen bespreken we de mogelijkheden om te voldoen aan uw noden. Hiervoor is geen doktersattest nodig.

Infusietherapie en katheterzorg

We komen bij u thuis om een infuus te plaatsen. We verzorgen en spoelen ook het port-a-cath systeem.

Klaarzetten medicatie

We komen langs om uw medicatie klaar te zetten indien het allemaal niet meer zo overzichtelijk is. Wij nemen dan contact op met uw huisarts om dit te bespreken.

Palliatieve zorg

Wij bieden samen met uw huisarts en indien gewenst met het netwerk palliatieve zorg Westhoek-Oostende een totaalzorg aan. Onze dienst heeft hierin veel ervaring en beschikt over verschillende palliatieve referentieverpleegkundigen.

Sondages en lavementen

Een klassieke blaassondage bij urine problemen of een vervanging van een suprapubische sonde behoren ook tot ons takenpakket. Bij constipatieproblemen kunnen er diverse lavementen toegediend worden.

Compressietherapie

Het aantrekken van steunkousen – aanleggen van lange rekverbanden type “Dauerbinde” of het aanleggen van korte rekverbanden type ”Rosidal” behoren tot deze categorie.

Diabetes

Wij bieden hulp en ondersteuning bij problemen rond diabetes, o.a. het aanleren om te prikken en de nodige uitleg over voeding. Indien u in aanmerking komt voor het zorgtraject “diabetes educatie“ dan kan u bij ons terecht en zal onze diabetes-educator u begeleiden en de nodige materialen bezorgen om het bloedsuikergehalte (glycemie) in het bloed te bepalen.

Inspuiting

Bestaat uit het geven van medicatie via intramusculaire, subcutane of intraveneuze weg.

Oogindruppelingen

Bent u geopereerd aan de ogen dan komt u in aanmerking om gedurende 30 dagen uw ogen te laten verzorgen en indruppelen.

Wondzorg

Wondzorg is een heel ruim begrip, dit kan gaan over een eenvoudige post operatieve wonde, complexe operatiewonden met wieken of drains, stomazorg, doorligwonden, ingegroeide teennagel, brandwonden, enz…